jueves, 20 de noviembre de 2014

IV Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric: La vida quotidiana a l'Edat Mitjana



Avui ha començat la quarta edició del Seminari d'Estudis Medievals  d'Hostalric amb prop de 60 inscrits. El tema que es tracta en aquesta edició és La vida quotidiana a l’edat mitjana.

El Seminari es fa fins demà al Centre Cultural Serafí Pitarra, amb un considerable contingut.
Els temes que s'han tractat avui són: La casa i els seus objectes, una aproximació a partir de les fons escrites i iconogràfiquesLlarga vida a tot! l mercat de vell a la Corona d’Aragó a la baixa edat mitjana.
Demà es parlarà de Vida quotidiana i l’art: reflexions, temes i línies de recerca iconogràfica (segles XIV i XV)) Amors i desamors a l’edat mitjana. 
De 12:45 a 13:30, el pintor d'aquesta casa, Juan Carlos Osuna, farà una intervenció-xerrada on explicarà la tècnica de pintura medieval sobre fusta.

Les actes del IV Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric s’editaran i publicaran en un volum de gran interès acadèmic, com ja s’ha fet amb les actes de les tres edicions que s’han fet fins ara. El IV Seminari d’Estudis Medievals està organitzat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric i l’Arxiu Històric d’Hostalric. També compta amb el suport de la Universitat de Girona, l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i la participació de la Universitat de Lleida, i la Universitat de Barcelona. 
Font: http://www.naciodigital.cat/baixmontseny/noticia/5115/comen/seminari/estudis/medievals/hostalric/amb/prop/60/inscrits